vineri, 27 iunie 2008

Drumul spre Costa Rica

Cand am aflat ca plecam spre tarile calde, am fost putin speriate din cauza drumului. Stiam de la Iulia, Radu si Liliana ca ei schimbasera 3 avioane. N-am fost prea incantate de aspectul asta, mai ales ca niciuna dintre noi nu avea prea mare experienta cu zburatul :)). Insa am fost si mai surprinse cand am vazut biletul: spre deosebire de ei, noi trebuia sa schimbam 4 avioane! Cand am ajuns in Costa Rica, ne-am dat seama ca de fapt am schimbat chiar 5 avioane!

Povestea e asa: am trecut pe rand prin urmatoarele orase(aeroporturi): Londra, New York, Miami, San Jose. Pana acum 4. Insa, in Miami am avut parte de prima aventura. Eram speriate la inceput ca nu o sa avem timp destul pt stat la cozi, check-in si altele, dar toate au mers snur pana ne-am urcat in ultimul avion. Ne-am asezat comod in scaunele noastre, ne-am intins paturile, gata de somn, avionul o pornise pe pista, cand il auzim pe pilot: "We have detected some smoke in the cockpit". Da, se pare ca ceva luase foc (se simtea mirosul si inauntru). Ioana a fost putin cam panicata, Anca nu prea (ea zice ca ii era prea somn si nu stia ce se intampla). Dar totul a fost bine pana la urma, noroc ca nu am patit nimic. Avionul s-a reintors la gate-ul de la care a plecat si a trebuit sa asteptam 3 ore in aeroport pana ne-au adus un alt avion :)).

Am ajuns in San Jose pe la ora 3, ora din Costa Rica (e diferenta de fus orar de 9 ore fata de Romania), si apoi am ajuns in Escazu, unde e sediul de la Vialuna si unde ne-au asteptat parintii nostri adoptivi, Iulia si Radu.

P.S. La cererea Ancai,scriem si ca Ioana a stricat telecomanda din avionul catre New York.

SlideShow

Inceputul aventurilor din Costa Rica

Que pasa mae? Au trecut si primele zile in Costa Rica. Ne-am laudat de mult ca ne facem blog, ca o sa scriem in fiecare zi si ca o sa punem multe poze, dar din cauza oboselii datorate zborului de aproape 36 de ore (da, nu exageram!) lucrul asta nu a fost posibil pana acum. Dar despre zbor, despre numarul de avioane pe care le-am schimbat, numarul de aeroporturi pe care le-am vazut, etc va dam detalii mai tarziu.

Cand ne-am decis sa facem blogul problema principala pe care am avut-o a fost numele: trebuia sa gasim unul reprezentativ pt Costa Rica, dar si mai important, unul care sa fie mai smecher ca cel al Iuliei si al lui Radu ( haha:)). In toate cele 5 avioane in care am calatorit, am avut timp berechet sa ne gandim la asta, dar nu ne-a venit nici o idee(cred ca din cauza presiunii - am zburat chiar si la 12 mii de metri inaltime :p). Aseara insa, am avut si noi ocazia sa auzim mai multe cuvinte in spaniola de la oamenii din birou (bineinteles ca incercau sa ne invete doar prostii..noroc ca intelegem :)) ) si uite asa, prima alegere pentru nume a fost "Chunchaes". Ei ne-au spus ca "chunchaes" si "mae" sunt cele mai folosite cuvinte din Costa Rica. Nu stim sa le traducem exact, mae inseamna ceva de genul "omule","man"-ul din engleza, iar "chunchaes" un fel de "chestia asta", cel putin asa am inteles noi.

Buun, si uite asa, hotarate cum suntem de obicei, pornim azi dimineata sa facem blogul (mai mult eu decat Anca haha:)) :) In stilul caracteristic, dupa multe certuri si contradictii, am schimbat si numele si am ajuns la Pura Vida. "Pura Vida" e un fel de moto al costaricanilor, prin care cica se caracterizeaza stilul lor de viata. Sper sa simtim si noi "pura vida" in urmatoarele trei luni, cat o sa stam aici, pentru ca din cate am vazut, ei sunt intr-adevar niste oameni veseli, care vorbesc mult (si cam tare cateodata) si care vor sa se simta bine.

Cam atat pentru azi. O sa revenim mai tarziu, si in urmatorul post va povestim depre avioane, aeroporturi, peripetiile de pe drum si punem si primele poze etc. Stay tuned.