duminică, 1 februarie 2009

Day 3...

Duminica am inceput cu vizita la Madame Tussaud's, dupa ce initial am facut niste poze cu statuia lui Sherlock Holmes. Am avut noi ceva mici discutii cu privire la modul in care putem sa ajungem pana la muzeu, ne-am certat pe strazi dar in cele din urma am ajuns la adresa corecta:P
Prima camera era plina cu celebritati holywoodiene. Aici ne-am distrat pozandu-ne cu Brad Pitt dar nu si cu Angelina, am vazut cat de inalta este Nicole Kidman si am stat la masa cu George Cloney. Din lumea holywoodului am ajuns in cea a Disneylandului;)). Am vazut sportivi celebri, cantareti,oameni politici, ce mai toata crema era acolo. Dar partea cea mai interesanta a fost in camera terorii...aici totul era realizat ca un labirint printr-o inchisoare, iar din celula ieseau criminali celebri, interpretatii de actori adevarati care te speriau. A fost de-a dreptul infricosator. Pe pliant scria ca nu este indicat persoanelor cu probleme cardiace si copiilor sub 12 ani...deci suntem curajoase:D

Dupa ce ne-am distrat cu figurinele de ceara am hotarat ca ce altceva poate fi mai dragut in Londra decat un mic shopping. Initial trebuia sa dureze o ora dar in final a durat mai mult de 3;)).

Apoi dupa ce am dus cumparaturile la hotel, si am mancat la vecinul nostru arab am zis ca trebuie sa ne cultivam putin in aceasa scurta vizita, asa ca..Science Museum. Aici am vazut tot felul de aparate unele mai interesante, altele mai putin, si tot aici ne-am dat intr-o chestie care simula o calatorie in spatiu. Ce ne-a placut a fost ca totul era interactiv, adik treb sa apesi pe tot felul de butoane pentru a descoperi diverse chestiute.

De la Science..la shopping, de data aceasta doar window shoping, am fost la Harrods. Totul era asa de frumos aranjat numai gata de luat acasa, dar preturile nu erau tocmai de buzunarele noastre:-<. Tot aici era o sectiune dedicata Craciunului unde am vazut cele mai frumose ornamente. La intrarea in magazin se afla o statuie din ceara a lui Mohamed Al-Fayed, cel care detine magazinul iar intr-o alta parte a imensului magazin care are 5 etaje se afla si un monument dedicat fiului lui, Dodi si printesei Diana. Initial magazinul era unul specializat in ceaiuri si era localizat intr-o alta zona a Londrei. In anul 1849 s-a mutat in locul in care se afla acum si era format dintr-o singura camera ce avea 2 vanzatoare...va vine sa credeti??

De la Harrods am luat metroul si ne-am dus in vizita la regina, la palat, la Buckingham. De când Regina Victoria s-a mutat aici, palatul cu 600 de camere a fost resedinta monarhilor britanici. Tot ea este cea care a introdus obiceiul de a arbora pe cladire steagul, ca semn ca regele sau regina se afla în capitala. Avand in vedere ca era un pic cam tarzie ora la care am ajuns am zis sa nu o mai deranjam pe regia cu vizita noastra, mai ales ca nu era anuntata;)) si ca cel mai bine ar fi sa ne distram in Picadilly Circus. Cu parere de rau putem spunem ca nu am reusit sa vedem si schimbarea garzilor, ramane pe data viitoare;)
La statuia lui Eros, am admirat veselia si agitatia, apoi ne-am plimbat putin pe stazile din jurul ei dupa care am plecat ingandurati spre casa pentru ca era ultima noapte petrecuta in Londra.

Cam atat despre mica noastra escapada, pentru ca a doua zi dis-de-dimineata am pornit de RO, dar ne-am promis ca ne vom intoarce sa revedem toate aceste minunate lucruri la un moment dat:D

SlideShow 1
SlideShow 2
  

Niciun comentariu: