duminică, 21 septembrie 2008

Sa va povestim cum a fost la Puerto Viejo...

Puerto Viejo, un fel de Vama Veche, 1 Mai la noi, poate un pic mai rau, adica mai "wild".
In afara faptului ca erau multi negri care umblau ori drogati, ori bauti, dupa posibilitati, ca unii erau "high " de dimineata pana seara(cica ii ajuta sa treaca mai usor peste caldura.. yeah right si trecand cu vederea faptul ca intr-o seara tipul de la masa de alaturi isi facea jointul fara nici un pic de jena... totul a fost ok.

Cum n-am vrut sa experimentam genul asta de distractii (ca doar suntem copii cuminti), am ales sa facem un tur de snorkeling ca sa vedem reciful de corali si pestii din Parcul National Cahuita, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase tururi de snorkeling care exista in Costa Rica.

Asa ca echipati cu cele necesare(labe de scafandru, vesta de salvare, googles si tub de respirat) am luat barca si am vaslit spre orizont.
Sa va spunem ca a fost minunat, asta banuiati deja. Am vazut pesti care mai de care mai frumosi si mai colorati, corali care aratau ca niste ciuperi, alti ca niste imensi bolovani si tot asa. Am vazut coralul "Cerebro", cel mai mare de tipul asta si bancuri intregi de pesti. Am fost foarte impresionate cand am intrat prima data in apa si am vazut zeci de pesti la un loc, exact in fata noastra. Vroiam sa intotam cu ei, sa ii atingem, dar ei nu au vrut acelasi lucru .

Asta a fost in primul loc unde ne-am scufundat, la cel de-al doilea am vazut ceva care semana cu cu arici, negru si cu multi tepi si un homar. Ni s-a spus ca daca avem noroc, vedem si rechini, dar ne pare bine ca nu am fost chiar atat de norocosi. Nu ca ne-ar fi fost frica de ei, dar am auzit ca nu sunt tocmai prietenosi.

Sambata, a doua zi, am luat un tur ca sa vizitam un trib de indigeni.
Cum eram foarte aproape de frontiera in drumul nostru am vazut si Panama, de fapt doar un munte din Panama si raul care desparte cele doua tari. Data viitoare mergem sa vizitam si Panama, si vrem sa vedem exact locurile in care s-a filmat Prison Break . Acum insa, lasand in urma Panama, ne-am continuat drumul catre indigeni.

Una dintre atractiile principale ale turului a fost balaceala la o cascada in apropiere de raul Carbon. Cum am incercat balaceala la Pacific, balaceala in rau, balaceala la Caraibe, balaceala in multe piscine, nu puteam sa ratam tocmai cascada. Dupa ce am mers desculte prin jungla(pt ca ne aluneacu adidasii), dupa ce am trecut prin multe rauri si am urcat dealuri abrupte, am vazut si cascada, foarte inalta si cu o apa extrem de rece. Asta nu ne-a oprit insa, chiar daca am tremurat rau, mai ales la inceput. Ne-a placut mult si daca mai avem ocazia mai facem asta!

Apoi am pornit spre tribul de indieni, trib, care de fapt era doar o familie.
Cand am ajuns la ei, am observat ca nu erau de fapt chiar asa de "remote". Ascultau muzica tare, la casetofon, si imediat cum ne-au vazut ca venim au inchis-o . Dupa ce samanul ne-a facut turul gradinei si ne-a prezentat diverse plante medicinale pe care le folosesc, ne-am oprit si am gustat si noi din arborele de cacao de la el din curte
Urmatoarea oprire a fost la o casa de ciocolata unde am vazut tot procesul de la coacerea boabelor de cacao pana la prepararea ciocolatei. Am mancat ciocolata home made cu vanilla flavour, combinata cu ananas. That was yummy.

Am mai fost si la o ferma de iguane unde Anca in loc sa fie atatacata de o iguaga era sa fie ranita de un curcan...asa-i trebuie daca nu-i cuminte. Stia curcanul ala ce stia .

SlideShow

Niciun comentariu: